Het eerste verslag 27-06-2009

27 juni 2009 - Ambositra, Madagaskar

Maandag 22 juni wakker geworden in een heel bijzonder land kleine mensen en een mooie natuur, om 9 uur opgehaald door Mark voor de laatste etappe van 6 uur met de auto, we keken onze ogen uit. overal lopen er mensen op blote voeten met een paar spulletjes op weg naar de markt, mooie rijstvelden, mooie bergen en overal mini winkeltjes ten grootte van een kast. ook veel kindertjes. breed lachend maar allemaal smoezelig, daarom hebben we zeep en desinfecteer bij ons. we zijn een bezienswaardigheid hier! tussenstop gemaakt bij het nieuwe project, dit moet werk gaan bieden aan de kinderen. prachtige locatie. verder door naar het weeshuis, hartelijke ontvangst en hele lieve kinderen, en het loopt er allemaal op rolletjes, iedereen helpt elkaar met alles. we passen ons al aardig aan: rijst rijst en nog eens rijst.... gelukkig hebben we een toilet alleen 's nachts een emmer op de kamer, die liesbeth 's ochtends leegt in de latrine, 's avonds om 8 uur stik donker en dan gaat iedereen al naar bed, en om 6 uur alweer op. onze eerste uitgave hier: lampionnen voor 50 kinderen + kaarsjes voor de nationale feestdag: groot succes kost weinig. ons 2de project worst waarschijnlijk de aanschaf van nieuwe matrassen voor de halve wijk: kosten rond de 200 euro. en zo kunnen we vast nog veel meer noodzakelijke dingen doen hier. de kinderen in het weeshuis boffen echt enorm: voldoende eten, en lieve madame Honorine en warme kleren. (excuses voor kleine taalfouten maar mailen is duur)
en wat ze hier ook graag doen is gezellig samen zingen (met dansen erbij). ook even bij de school geweest. een groot lokaal vol kleine kleuters met een hesje aan die braaf met hun armpjes over elkaar heen zitten en aandachtig luisteren wat de juf te vertellen heeft, stikdonker in het lokaal, waarschijnlijk ook geen stroom, en ze zitten daar maar braaf te zitten en doen wat hun gezegd wordt.
lieve lezers allemaal de groetjes vanuit het verre mooie vriendelijke madagaskar
liesbeth en amber

Van reisblog naar fotoboek
reisdrukker.nl

1. Danique:
    27 juni 2009
    Het klinkt echt geweldig!
    Ben echt benieuwd naar foto's, heb wel al echt een beeld van hoe het er uit zal zien.
    Vind het nog steeds zo goed dat jullie dit doen maar ik mis je wel ontzettend erg hoor Amber!

Kus!!!
    Groetjes aan al die lieve kindertjes!
  2. Manon van Limbeek:
    29 juni 2009
    He Amber en Liesbeth,

Heb net jullie verslag gelezen.
    Hoop dat het jullie allemaal goed gaat.
    Nog geen enge beesten tegen gekomen (moet ik vooral van Marco vragen, die heeft het niet zo op grote insecten).
    Voelen jullie je al schandalig rijk, nu jullie dit allemaal meemaken? Vast wel.
    Doe jullie best en wellicht tot schrijfs!
    LIefs Marco en Manon
  3. natasja:
    29 juni 2009
    hey meid
    leuk om te lezen allemaal.
    altijd lekker elke dag rijst hihi
    ben ook benieuwd naar foto's

liefs natas
  4. Marika:
    30 juni 2009
    Lieve meiden,
    Hopelijk gaat alles naar wens bij jullie.
    Het zal ongetwijfeld een hele ervaring zijn!!
    "EEN WERELD VAN VERSCHIL".
    Pas goed op elkaar en wij denken aan jullie en zijn ontzettend trots op wat jullie doen.
    lieve groeten vanuit Harderwijk.
    dkk knf Ton & Marika